fbpx Skip to main content

Cum să corectezi imaginea articolului distribuit pe Facebook? – Facebook Debugger Ți se întâmplă des ca atunci când postezi un articol pe Facebook, acesta să nu încarce corect thumbnailul (imaginea reprezentativă a articolului)?

// de @alinmacsim

Dacă ai ajuns la acest articol printr-o căutare Google sau îl citești pentru că te-a atras titlul, atunci să știi că în el îți voi spune cum să rezolvi această eroare și să afișezi corect imaginea header a articolului atunci când îl publici pe Facebook.

De cele mai multe ori, această eroare apare pentru că blogului tău îi lipsesc tagurile OG, adică Open Graph, deci blogul tău nu comunică corect platformelor social media cum să afișeze articolul atunci când îl postezi, sau atunci când există un conflict între mai multe taguri pentru imagine.

Notă! Tagurile OG sunt fragmente de cod care spun platformelor social media cum să afișeze articolele tale. Ele includ titlul, imaginea și descrierea articolului. Ele fac parte din protocolul OG al Facebook, dar sunt utilizate și de LinkedIn și Twitter (dacă lipsește Twotter card).

Alte cauze care pot provoca eroarea sunt legate de pluginuri și/sau sisteme de cache sau faptul că, pur și simplu ai omis să adaugi o imagine featured la articolul tău. Din păcate nu există o notificare pe site cu cauza aceste erori, dar poți face tot ce ține de tine pentru a o rezolva.

Instalează un plugin care să adauge tagurile og la articolele tale

Cea mai simplă modalitate de a adăuga tagurile og la blogul tău wordpress este prin adăugarea unui plugin care să facă asta automat. Eu utilizez Yoast SEO de câțiva ani de zile și cred că este unul din cele mai bune pluginuri gratuite pentru SEO.

Odată instalat pluginul, trebuie să vizitezi secțiunea social a pluginului și să te asiguri că este activată funcția open graph.

 

De aici înainte, de fiecare dată când vei scrie un articol nou, imediat sub secțiunea de editare a articolului vei putea vedea o secțiune nouă adăugată de pluginul Yoast seo. Aici vei putea seta un titlu personalizat, un link, o descriere, vei putea analiza conținutul articolului în funcție de un cuvânt cheie, dar vei putea și adăuga și metadate open graph pentru Facebook (titlu, descriere și imagine).

Adaugă, de fiecare dată o imagine thumbnail la articol în această secțiune, în tabul “Social” și publică articolul.

În cele mai multe cazuri, această metodă este suficientă pentru a rezolva problema imaginii articolului la distribuirea lui pe Facebook.

Dacă până aici problema ta nu s-a rezolvat, șterge cache-ul

Dacă utilizezi un plugin pentru cache, șterge datele salvate de acesta și citește mai departe.

Așa cum tu ai putea utiliza un sistem de cache pentru a crește viteza site-ului tău, așa face și Facebook pentru același motiv. Odată distribuit un conținut pe Facebook, acesta îl analizează și extrage acele metadate, dacă existente, și le salvează pentru a le utiliza ori de câte ori va vedea articolul tău ditribuit în propriul ecosistem. Face asta printr-un sistem cache.

Dacă s-a întâmplat ca tu să distribui un conținut pe Facebook și să observi că imaginea nu este corectă, el a salvat aceste informații și va afișa mereu imaginea incorect, chiar dacă între timp ai schimbat acea imagine.

Pentru a corecta aceste informații, utilizează intrumentul de debug pus la dispoziție de Facebook. El are rolul de a reanaliza articolul tău pentru a găsi metadatele corecte (tagurile og) și a reîmprospăta imaginea postării articolului tău.

Pentru a face asta, copiază linkul articolului tău și vizitează Facebook debug tool aici, introdu linkul și apasă pe butonul albastru. Dacă imaginea este încă incorectă, apasă mai jos pe butonul ”SCRAPE AGAIN”, chiar de două-trei ori.

Ca prin minune, imaginea afișată va fi cea corectă, semn că poți distribui articolul pe Facebook fără erori.

Sper că acest articol te-a ajutat să rezolvi o problemă sâcâitoare. Dacă ți-a plăcut, distribuie-l pe Facebook să vezi imaginea reprezentativă. Vei avea parte de o surpriză!

Te salută amicul tău online,

Lasă un răspuns